zing mee of koop een cd

Psalmen, gezangen en vaderlan​​​​​​​dse liederen

​​​​​​​​​​​​​​
Enthousiast mannenkoor uit Garderen


Sinds 2015 zingt een enthousiast en snel groeiend mannenkoor – momenteel met ruim 80 leden – wekelijks in Garderen. In september van het oprichtingsjaar startte het koor met ongeveer 35 leden in het kerkelijk centrum 'De Rank' in Garderen. Al snel verhuisde het koor naar de huidige zanglocatie in de Gereformeerde Kerk omdat het ledenaantal boven de 40 uitkwam en de zaal daarom te klein werd.


Het Garder Mannenkoor is een regionaal koor met leden uit Garderen en o.a. de omliggende dorpen Apeldoorn, Barneveld, Elspeet, Ermelo, Harskamp, Kootwijkerbroek, Nunspeet, Putten en Uddel. Elke week oefent het koor een repertoire dat bestaat uit psalmen, gezangen en vaderlandse liederen. Door het repeteren en het geven van concerten wil het koor het Woord van God op muzikale wijze vertolken.


Op deze website vindt u informatie over het koor, de dirigent, concerten en activiteiten. Ook kunt u zich inschrijven voor een nieuwsbrief; zo wordt u op de hoogte gehouden van concerten en andere activiteiten van het Garder Mannenkoor.

De dirigent: Sjaak van Wijngaarden

Begonnen op zesjarige leeftijd leerde hij door de tijd heen de fijne kneepjes van de muziek. De eerste muzikale beginselen van zijn vader, daarna door orgellessen van onder meer Jos Moeke in Uddel.

Ja, ik bestel een CD!

Mooi om te beluisteren of om als kadootje weg te geven. Bestel onze CD voor slechts 15 euro.

De velden met een * zijn verplicht
 

Uitvoeringen bekijk alles ›
Kerstconcert Grote Kerk Harderwijk
21 december 2024

Kerstconcert Grote Kerk Harderwijk


Wekelijks repeteert het koor op maandagavond onder leiding van Sjaak van Wijngaarden. Het repertoire bestaat uit psalmen, gezangen en vaderlandse liederen. De repetitieavonden hebben een gezellige sfeer, maar er wordt ook stevig geoefend. Middels de zangkunst wil het koor Gods Woord uitdragen, in het besef dat alleen God kan geven wat daarvoor nodig is.​​​​​​​

Op de hoogte blijven?

Schrijf u in voor onze e-mailing